Herní statistiky

WN8 a jiné důležité statistiky

Ve wot máme několik důležitých statistik.
 
Nejdříve si povíme, kde tyhle statistiky najdeme. Nejlepší způsob je webová stránka www.noobmeter.com , na této stránce si můžete vyhledat jakéhokoliv hráče podle nicku ve hře a podívat se na jeho statistiky.
 

Prvním důležitým ukazatelem je EFF (efficiency). Tento ukazatel nám poví, jak moc je hráč aktivní ve hře. Teoreticky se dá říct, že čím vyšší je EFF, tím méně je hráč aktivní a více kampí. Naopak má-li hráč menší EFF (zpravidla nižší než WN8), dá se říct, že je opravdu aktivní, nekampí na bázi, vyjíždí dopředu a zároveň se vrací k obraně.
 

Další důležitou statistikou je WN-Rating (aktuálně WN7 a WN8).
 

 

Nejdříve něco o WN7. WN7 je zastaralejší rating. Jeho velkou nevýhodou je, že je založen především na počtu killů. Nemusíte tedy v bitvě mít vysoký dmg nebo přílišnou aktivitu, ale stačí si vyžrat dost killů. Další jeho nevýhodou je, že nerozlišuje úroveň tanků, se kterými jezdíte. Je tedy jedno, jestli budete jezdit OP tankem například na III. tieru, i tak budete mít vysokou WN7.

Novější a v současné době používanější rating je WN8. WN8 narozdíl od WN7 již rozlišuje úroveň tanků. Úroveň tanků rozlišuje podle očekávaných průměrných statistik, tedy podle výkonu, který se od daného tanku očekává. Je tedy rozdíl jestli nastřílíte 1000 dmg a 2 killy se silně OP tankem nebo se silně podceňovaným (tedy opoznání horším) tankem. Dále WN8 vybalancovala rozdíly mezi počet killů a způsobenou dmgí. Je tedy stejně důležité dát dobrou dmg, jako ukořistit pár killů. 
 
Další možností je mít nainstalovaný mód XVM, který nám může přímo ve hře ukázat naše statistiky. Jendá se ovšem o jeden z náročnějších módů a proto hráčům ,kteří mají slabší počítáče nedoporučuji intstalovat. Nesmíte ovšem po instalaci zapomenout XVM aktivovat.
 

Daší z možností, jak si své statistiky hlídat je pomocí jednoho z méně náročných módů. Jedná se o tabulku, která se Vám zobrazí vždy vpravo dole v garáži po bitvě. Jedná se pouze o zobrazení statistik tudíž to nezatěžuje počítač při hraní. Mám to odzkoušené a můžu opravdu doporučit.
 

No a samozřejmě s WN8 jsou spjaté barevné hvězdičky které máme na TS3. WN8 ovšem není v našem klanu rozhodujícím faktorem, jedná se spíše jen o informační doplněk. Nicméně pro upřesnění přiřazení barev hvězdiček na TS3 jsou rozděleni podle následující tabulky.

Oba tipy modifikací najdete zde na stránkách v sekci Módy.