Jak hrát T57 Heavy Tank

T57 Heavy Tank

Přehled vozidla

Těžký tank T57 Heavy Tank (neplést s americkým samohybným dělem II. úrovně!) je americkou odpovědí na francouzské vozidlo AMX 50 B. Oba tanky jsou velmi podobné, ale musí se s nimi hrát odlišně. Tento tank je čistokrevný bitkař, který způsobí šílené množství poškození během několika vteřin, a to díky svému 4ranému nabijáku. Díky tomu představuje T57 Heavy Tank skutečnou hrozbu, a to zejména tehdy, pokud jeho nedostatky vykrývají nápomocní spoluhráči.

Podívejme se o něco blíže na jeho dělo – to je důvod, proč je T57 Heavy Tank tak silný. Nabít zásobník trvá 25 vteřin, doba se dá zkrátit na 22 vteřin, což je na automatický nabiják úžasné. Nabití každé střely trvá 2 vteřiny. To znamená, že toto vozidlo má nejvyšší poškození za minutu ze všech těžkých tanků X. úrovně ve hře. Dělo je také vcelku přesné, ale trvá relativně dlouho zaměřit, takže odstřelování moc účinné není.

Pohyblivost tanku T57 Heavy Tank je průměrná, ale stále dostatečně dobrá, aby důležité pozice zabíral právě včas. Na rozdíl od mnoha dalších amerických těžkých tanků nemá toto vozidlo zrovna dobrý pancíř, a to hlavně na věži. To znamená, že taktika skrývání podvozku moc účinná není. Mějte ale na paměti, že pancíř je dobře skloněný a dokáže odrážet střely z velkých vzdáleností. Poškození modulů je časté, zejména trpí úložiště munice a prstenec věže. Rovněž je nutno zmínit, že zatímco záporný náměr děla je dost dobrý, kladný náměr nikoliv. Proto se vyhýbejte sníženým místům.

Pokud se rozhodnete s vozidlem T57 Heavy Tank hrát, musíte bojovat v uzavřených oblastech. Zmíněné vlastnosti ukazují, že odstřelování je povětšinou plýtvání municí. K dispozici máte pouze 36 střel, a tak střílení pánu bohu do oken se nedá zrovna doporučit. Spojte se s dobře obrněným tankem, jako například s E-100 nebo IS-7, který toho ustojí víc. Vy mezitím přebijete a rozstřílíte nepřítele na kusy během pouhých 6 vteřin. Taktika vystřel a uteč může zásadně omezit střelbu dávkou , které je tento automatický nabiják schopen. Pokud tuto taktiku používá nepřítel, střílejte na přední kolo tanku a přišpendlete ho na místě. Rychlé nabíjení každé střely umožňuje udržovat nepřítele znehybněného, i pokud má k dispozici sadu nářadí.

Tankový tip: Chcete-li zaměřovat a nabíjet co nejrychleji, můžete si vybrat plechovku Coly namísto automatického hasicího přístroje. Nicméně šance vzniku požáru je 20 %, takže se jedná o velmi riskantní rozhodnutí. Za každou cenu se vyhněte nepřátelskému vpádu do boku. Rovněž doporučujeme používat pouze průbojnou munici. Pokud si přece jen přejete naložit trochu explozivní munice, vezměte v potaz, že by se vám to mohlo vymstít v okamžiku, kdy vám ke konci hry zbudou 2 průbojné a 2 explozivní střely. To bude vaše dávka prakticky k ničemu. Budete totiž muset několikrát nabíjet.

K dosažení maximálního bojového výkonu na bojišti doporučujeme namontovat následující vybavení:
       
Vylepšená ventilace třída 3   Vylepšený pohon děla   Vertikální stabilizátor Mk 2
Vaše posádka by se měla navíc naučit tyto schopnosti a specializace:
Velitel width="52"
Střelec width="52" width="52"
Řidič width="52" width="52"
Nabíječ width="52" width="52"