Jak si vybavit svůj tank

Moduly a vybavení

Poté co si vyzkoumáte tank a zakoupíte ho, většinou má ještě velmi daleko ke své konečné podobě. Popravdě, co jste dostali je jen zcela základní verze onoho vozidla. Tu lze potom vylepšit, a opravdu je taky dobré to udělat, pokud tedy chcete z tanku získat co nejvíce. Existují dvě cesty, jak vylepšit výkon Vašeho vozidla: jedna je povinná (moduly) a jedna dobrovolná (vybavení).
 

Moduly

První ze zmíněných způsobů vylepšení, moduly, se dělí na pět kategorií: podvozek, motor, věž, rádio a dělo.

Tyto kategorie jsou platné pro všechny druhy vozidel, s výjimkou věže, která není dostupná u většiny stíhačů tanků a u dělostřelectva. Utratit Vaše zkušenosti a kredity za moduly ve skutečnosti není povinné, ale pokud chcete být na úrovni svého vozidla konkurenceschopní a především také postupovat dál vývojovým stromem, nelze se tomu vyhnout. A navíc, bonusy z vylepšených modulů jsou mnohem větší, než ty z vybavení. 

Modul

Jaký bonus může poskytnout

Podvozek

  • Zvýšení možného zatížení
  • Vylepšení rychlosti otáčení
  • Vylepšení výdrže podvozku

Motor

  • Vylepšená akcelerace
  • Vylepšení rychlosti otáčení
  • Vylepšení výdrže motoru
  • Snížení pravděpodobnosti požáru při zásahu

Věž

  • Vylepšení dohledu
  • Zlepšení výdrže tanku
  • Zlepšení rychlosti otáčení věže
  • Zlepšení pancéřování věže
  • Umožňuje instalaci lepších děl
  • Rozšíření zásoby munice

Rádio

  • Vylepšení dosahu rádia

Dělo

  • Vylepšení přesnosti děla
  • Vylepšení způsobovaného poškození
  • Vylepšení času nabíjení
  • Vylepšení průbojnosti děla
 

Co se týče toho, jaký modul vylepšit jako první, toto se liší u jednotlivých tanků. Mnoho strojů má totiž už ve své základní verzi určité silné stránky, které tak nevyžadují brzké vylepšení. Většinou je ale nejúčinnějším prvním vylepšením podvozek, protože tanky ve výchozí konfiguraci obvykle téměř osahují svého nejvyššího možného zatížení. Z toho důvodu nejdříve potřebují lepší podvozek, než je možné je dále vylepšovat.

Tankový tip:


Prosím, buďte opatrní při vylepšování děl. Některá vozidla nabízejí více druhů děl, u některých z nich ale může být nutné změnit herní styl, abyste mohli využít jeho přednosti. Například se podívejte na dobře známý a oblíbený německý střední tank V. úrovně,Pz.Kpfw. IV Ausf. H. U tohoto vozidla lze na vrcholu vývoje namontovat buďto 7,5 cm dělonebo 10,5 cm houfnici.

  (klikněte pro zvětšení)
 

Pz.Kpfw. IV Ausf. H

Dělo

Parametry

Komentář

10,5 cm KwK 42 L/28

(klikněte pro zvětšení)

  • Houfnice s obrovským potencionálním alfa poškozením na poměry V. úrovně
  • Velmi nízké hodnoty přesnosti a průbojnosti
  • Podprůměrná rychlost střelby
  • Velmi doporučujeme explozivní munici

7,5 cm KwK 40 L/48


(klikněte pro zvětšení)
  • Standardní 75mm dělo s dobrou rychlostí střelby
  • Dobrá průbojnost
  • Na poměry středního tanku V. úrovně slušné alfa poškození
  • Přijatelná přesnost
 

Namontování značně nepřesné houfnice by vyžadovalo snažit se bojovat na menší vzdálenosti - snažit se hrát jako podpůrný nebo obkličovací tank na malou a střední vzdálenost. Tento herní styl vyžaduje dobrý smysl pro načasování a schopnost využít své okolí pro krytí. Naopak, pokud zvolíte 7,5cm dělo, budete moci střílet rychleji, přesněji a s lepšími šancemi na probití pancíře. Díky tomu můžete nepřítele zneškodnit na slušnou vzdálenost.

Vždy si proto důkladně přečtěte popisky jednotlivých děl v okně výzkumu a ujistěte se, že namontujete to správné dělo pro Váš herní styl.

Vybavení


Vedle vylepšování modulů můžete výkon Vašeho tanku podstatně zlepšit také instalací různých druhů vybavení. Ve World of Tanks pojem „vybavení“ označuje různá nezávislá zařízení a nástroje, které pokud si je namontujete, zlepší v nějakém směru Vaše vozidlo. Na jedno vozidlo můžete namontovat až tři kusy vybavení.

Obecně platí, že na každý stroj ve své garáži můžete namontovat jakékoli vybavení. Je tu ale několik výjimek, závisejících na typu vozidla nebo na národu. Například, rozšíření tankových pásů je možné namontovat jen na určité tanky a cyklónový filtr zase lze použít jen se sovětskými nebo čínskými vozidly.

Nezapomínejte také, že mnoho druhů vybavení existuje v různých variantách, určujících, na které tanky je lze namontovat. Například hydraulický nabiják existuje ve dvou variantách, jedna je pro děla středních ráží a druhá pro děla velkých ráží. Některé vybavení, zakoupené pro vozidla nižší úrovně, proto nemusí později už být použitelné na pokročilejší stroje. Důrazně doporučujeme se před nákupem ujistit, že dané vybavení je kompatibilní s tankem, pro který ho chcete.

  

(klikněte pro zvětšení)

 

Důležité: Všechno vybavení kromě binokulárního dalekohledu, maskovací sítě a nástrojů je považováno za integrované a jeho namontování je trvalé. Odmontovat integrované vybavení lze jen jeho zničením nebo použitím zlaťáků. Vybavení odstraněné pomocí zlaťáků bude uloženo do Vašeho skladu a může být později namontováno na kompatibilní vozidla nebo prodáno.

Instalace vybavení je zcela dobrovolná a pokud na tanku žádné nemáte, rozhodně Vám to nezabrání v postupu do další úrovně. Pokud ale máte v úmyslu si právě používaný tank ponechat nebo pokud s ním máte potíže a tušíte, že se přes něj budete dostávat jen pomalu, investice do dalšího vybavení Vám může dát bonus, potřebný k překonání mnoha protivníků na bojišti.

Při výběru vybavení pro Váš tank byste se měli zaměřit buďto na vylepšení jeho předností/důležitých vlastností, anebořešení jeho slabých stránek. Zde uvedeme pár příkladů sestav vybavení pro určité typy vozidel:

Typ vozidla

Příklad vybavení

Lehké tanky

Skládaná optika

Vylepšená ventilace

Vylepšené torzní tyče

+10 % k dohledu

 +5 % ke všem schopnostem posádky

+10 % nosnost podvozku

+20 % výdrž podvozku

Střední tanky

Hydraulický nabiják

Vertikální stabilizátor

Vylepšená ventilace

-10 % délka trvání nabíjení

+20 % přesnost při pohybu a otáčení věže

+5 % ke všem schopnostem posádky

Těžké tanky

Vylepšená ventilace

Hydraulický nabiják

Vertikální stabilizátor

+5 % ke všem schopnostem posádky

 -10 % délka trvání nabíjení

+20 % přesnost při pohybu a otáčení věže

Stíhače tanků

Maskovací síť

Binokulární dalekohled

Hydraulický nabiják

 Bonus k maskování

 +25 % k dohledu

 -10 % délka trvání nabíjení

Dělostřelectvo

Maskovací síť

Hydraulický nabiják pro dělostřelectvo

Vylepšený pohon děla

Bonus k maskování

 -10 % délka trvání nabíjení

 +10 % k rychlosti míření

 

Důležité: Prosím nezapomínejte, že výběr vybavení uvedený výše slouží jen jako příklad. Nemusí se proto hodit na všechna vozidla uvedeného typu. Než si koupíte a namontujete jakékoli vybavení na Vaše vozidlo, doporučujeme si s ním nejprve zahrát několik bitev, abyste věděli, jaké jeho vlastnosti vylepšit. Vybavení je velmi drahé, dokonce i na nízkých úrovních. Jeho nákup by tak vždy měl být dobře promyšleným rozhodnutím.

Tím končí dnešní lekce. Nyní byste měli dokázat bez potíží vylepšovat svá vozidla a vybrat si to nejlepší možné vybavení. Využijte nově nabyté znalosti k co nejlepší úpravě Vašeho tanku a ovládněte bojiště! A příště se zaměříme na  úspěšné hraní v četě. Záleží na Vašem hlasování, jaké téma přijde na řadu potom. Možnosti tentokrát jsou:

  • Průzkum
  • Slabiny vozidel
  • 2 náhodné manévry

A to je dnes vše. Pohov!

Zapojte se do zbrojních závodů a udělejte ze svého tanku dokonalý bitevní stroj!



Více zde: https://ceskoslovenskagarda.webnode.cz/news/jak-si-vybavit-svuj-tank/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz